Programul Microindustrializare 2018

Afla ultimele noutati in domeniu

Ghidul final pentru programul Microindustrializare 2018

Ghidul final pentru programul Microindustrializare 2018

A FOST LANSAT Ghidul final pentru programul Microindustrializare 2018, a carui depunere va incepe cel mai probabil in luna august si va dura 10 de zile lucratoare (conform procedurii).

Programul prevede acordarea unui sprijin nerambusabil în sumă de cel mult 450.000 de lei întreprinderilor care indeplinesc urmatoarele conditii de eligibilitate:

  1. se încadrează în categoria întreprinderilor mici sau mijlocii într-una din regiunile de dezvoltare: Nord-Est, Sud-Est, Sud Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest, Centru sau în categoria microîntreprinderilor, întreprinderilor mici sau întreprinderilor mijlocii în regiunea de dezvoltare Bucureşti-Ilfov;
  2. au cel puţin 1 an calendaristic de la înfiinţare la data deschiderii aplicaţiei electronice de înscriere a planului de afaceri;
  3. nu au datorii la bugetul general consolidat şi la bugetele locale, atât pentru sediul social, cât şi pentru toate punctele de lucru; solicitanţii care au datorii eşalonate, nu sunt eligibili pentru a accesa Programul;

Ajutorul financiar nerambusabil este de 450.000 lei/beneficiar, reprezentând maxim 75% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului, beneficiarii asigurand o cofinantare de 25% din cheltuielile proiectului.

 

Toate achizițiile trebuie să fie noi (cu excepția spațiilor de producție). Beneficiarii sunt obligaţi să încheie polițe de asigurare pentru toate bunurile achiziționate prin proiect, pentru o perioadă de patru ani de zile (un an de implementare și trei ani de monitorizare), în favoarea Oficiilor Teritorale pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie (OTIMMC).

În maxim 60 de zile lucratoare de la semnarea acorduluidar nu mai târziu de 15 iunie 2019, beneficiarul este obligat să efectueze cheltuielile şi să depună documentaţia de decont la sediul OTIMMC.

 

 

Adauga comentariu